casino

Esports Entertainment Groups vd ”djupt besviken” efter att ha blivit avsatt av styrelsen

Johnson, som grundade Esports Entertainment Group 2014, ledde operatören som verkställande direktör i nästan nio år innan han avsattes från sin kombinerade roll som VD och ordförande den 3 december 2022.

Johnsons avgång bekräftades i veckan med ett företag i en svår ekonomisk situation. Med ett börsvärde på endast 7,5 miljoner dollar har huvuddelen av dess iGaming-tillgångar nu lagts ut till försäljning.

Johnson beskrev det ögonblick då han avskedades som en ”sorglig dag” och avslöjade att han avlägsnades från sin position eftersom styrelsen ansåg att han inte var ”samarbetsvillig” när det gällde vissa av deras mål.

”Om jag lägger min djupa besvikelse åt sidan föredrar jag att fokusera på de positiva delarna”, sade Johnson i ett långt LinkedIn-inlägg.

”Den åttaåriga resan har varit en resa med många upp- och nedgångar och jag misstänker att det finns många åsikter om resan med tanke på den nuvarande marknaden, och förståeligt nog kan jag tänka mig att många är negativa.

”Men som alla som har träffat mig vet, hade jag oändlig energi för företaget och människorna på EEG. Jag har alltid behållit en djup passionerad tro på vad vi gjorde.

”Jag vill bara tacka de många underbara människor som jag hade möjlighet att arbeta med längs vägen”, tillade han.

Johnson fortsatte med att tacka mer än 40 personer för deras bidrag under åren, liksom ”det goda folket” vid New Jersey Division of Gaming Enforcement.

Caesars Entertainments styrelseledamot Jan Jones Blackhurst har nu tagit över som ordförande för Esports Entertainment Group.

Styrelsen – som nu leds av Blackhurst – har tänt processen för att anställa en ny permanent VD.

De överväger också ett fusionserbjudande från en icke namngiven tredje part för företagets återstående tillgångar och immateriella rättigheter.

”Det är uppenbart att jag måste göra ändringar här på min profil eftersom jag inte längre är VD och ordförande för EEG, ett företag som jag grundade och älskade”, säger Johnson, vars LinkedIn-profil nu lyder ”entreprenör”.

”Allt började som en enkel idé när Ken Silva tog med mig till mitt första mästerskap i esport, StarCraft Nov 2014, och jag har varit beroende sedan dess.

”Jag kommer att sakna er alla djupt och jag ser fram emot möjligheter där jag återigen kan arbeta med er”, tillade Johnson, som tidigare varit ordförande för både Health Net International och Halifax International Trading Ltd.

Inlägget fick nästan 100 gilla-markeringar och 40 kommentarer, varav en kom från Esports Entertainment Group CTO och styrelseledamot John Brackens.

”Som du sa har vi haft en del upp- och nedgångar”, skrev Brackens. ”Men trots allt har vi genom allt åstadkommit några otroliga bedrifter, från vår börsnotering på Nasdaq under en global pandemi till att lansera det första regulatoriskt godkända varumärket för e-sportspel i USA.”

Skrivit av balmsoft.com

Author Image
Laura

Previous Post

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *