casino

SGA lanserar kampanjen ”Spel behöver regler”.

Spelinspektionen (SGA) har lanserat en kampanj för att öka medvetenheten om den licensierade branschen.

Kampanjen omfattar filmer med TV-personligheten Anders Lundin som syftar till att främja säkrare spelande genom att uppmuntra allmänheten att välja att spela hos operatörer med svenska licenser.

Kampanjen består också av tre korta seriefilmer som utvecklats för sociala medier på temat ”Spel behöver regler” och som länkar till en längre film på webbplatsen Spelinspektionen.se där tillsynsmyndigheten ger ytterligare information om fördelarna med att välja att spela med någon av sina licensinnehavare.

”Syftet är att informera allmänheten om att det finns ett val att göra, mellan spelbolag som har svensk licens och spelbolag som inte har det”, säger Yvonne Hejdenberg, kommunikationschef på Spelinspektionen.

”Målet är att allmänheten ska få ökad kunskap om fördelarna med att välja ett spelbolag med svensk licens.”

Kampanjen lanseras i samband med att tillsynsmyndigheten genomförde ett hårt angrepp mot offshoreoperatörer, som inleddes i oktober förra året. I samband med detta åtog sig Spelinspektionen att ta sikte på företag som passivt tar emot spel från svenska konsumenter, i stället för att enbart fokusera på dem som aktivt riktar sig mot marknaden.

Som ett resultat av detta måste operatörer som inte har licens från tillsynsmyndigheten vidta åtgärder för att blockera tillträde och betalningar från svenska kunder.

Author Image
Laura

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *